Majdnem sablonosan kezdődött……

mintha újévi fogadalom lenne “2010-től blogot fogok írni az IT projekktek sikerességéről, kudarcainak okairól, hogy a világ (na jó, maradjunk szűkebb hazánkban) magyar IT projekteket művelők táborát szakmai okosságokkal lássam el, mindezt azért, hogy módszerességet, több tudatosságot vigyünk a projektek tervezésébe, végrehajtásába”.

A valóság ehhez képest kicsit más. Több mint tíz éve dolgozom projektvezetőként és jó ideje érett bennem a gondolat, hogy szeretnék valamit tenni azért, hogy a projektek valóban sikeresek legyenek, hogy sokan egyformán gondolkodjunk arról, miért, mitől lehet egy projekt valóban sikeres.  Ugyanakkor december elején olvasgatva azokat a blogokat amelyeket általában szoktam a karmamedia blogon épp a T-Mobile rövid elérhetelensége kapcsán kirobbant ügyről volt szó (“Válságkommunikáció T-Offline módra“; “Vodafone – szóljon rólunk!“), és ami nekem ebből lejött, az , hogy nem azon kell vitatkozni, hogy hogyan kell használni az online kommunikációs csatornákat, hanem, hogy “HASZNÁLNI KELL”. Megdöbbentem… ennyire elszaladt a világ mellettem, a blogolás nem újkeletű, de nem jutott igazán eszembe, twitter-el még nem foglalkoztam, atyaúristen… mi mindent nem ismerek még.

Szóval ez volt az a végső lökés ami elindított azon az úton, hogy kezdjek el azokról a dolgokról irogatni amik engem érdekelnek.

Az indíttatás pedig nagyon is prózai, pár éve a siker témában el kezdtem kicsit kutakodni, hogy saját munkámba beépítsek elemeket a nagytudású, érdemes szakemberek munkásságából, és azt tapasztaltam, hogy magyar művet alig találok ebben a műfajban. Bezzeg külföldön olyan mértékben alszakma – kutatási terület ez, hogy jelentős mennyiségű irodalom van. 1-2 évig foglalkoztam a témával, majd 2008 őszén leült bennem is a harci kedv, de néha rámtör az érzés, hogy én ezt akarom csinálni, csak a napi rutin – munka, család, és sok más kifogás mindig elnyomta. Hát adjunk egy kis lökést gondoltam, írom a blogot, már csak azért is, mert így saját magam fejlesztem azzal, hogy kutakodok a témában. Az érdekességeket, tanulságokat megosztom másokkal is, miért ne…

Leave a Reply