Olvasgatva a blogokat, felfigyeltem egy új okosságra. A PM blog- és szak-írók egy része nem PM-ként határozza meg magát, hanem exkluzív kategóriaként PMOT-nek. Hoppááá…… a kérdés nyilvánvaló, mi a “szösz” az a PMOT?

Project Manager On Twitter

Kész….. Megálltam…. Gondolat….nézzük meg mi az a twitter és mire használják ezek az exkluzív arcok.

Regisztráltam a Twitteren, nézegettem, nézegettem, aztán megállapítottam, hogy látom, de nem értem. Ha egy olyan reklámot nézek, ami állítólag vicces, jópofa, de nem értem, vagy szerintem béna, blőd azt szoktam mondani: nem tartozom én a reklám célcsoportjába.

Teljesen ez az érzésem a Twitterrel kapcsolatban is. Gondoltam, megnézem miket tesznek azok akiknek blogjuk van, olvasom is néha őket, nyilván a cyber törzsfejlődés magasabb szintjén járnak mint én, valamit csak el lehet lesni tőlük. El is lestem, de okosabb nem lettem.
Két féle PMOT-t találtam (csak 15-20-at néztem meg, tehát nagy valószínűséggel tévedhetek is):
1-es számú: havonta kilök magából egy tweet-et – van 400-500 követője, velem együtt online vagy 50…. Legutolsó tweetje januári 2 sor, nézzem meg a blogját!!! HOPPÁ .. ittvan az okosság.
2-es számú: 5-10 percenként ontja magából a tweet-eket – van 2-3ezer követője, online 500… a tweetjei 1-2 sor és kvázi felolvas twitteren valamelyik módszertani szakirodalomból!!! HOPPÁ2..ez is mekkora okosság.

Van még mit tanulnom, de egyelőre a Twitter-t kihagyom, majd egyszer ez is lehet, hogy az életem része lesz, addig nem leszek PMOT!

Leave a Reply